Marketing & Sales

Een groot deel van je marketing- en salesactiviteiten vinden plaats op je website. Daarom is je website een belangrijk instrument voor marketing & sales. Om ervoor te zorgen dat je website bijdraagt aan het behalen van je doelen, zal je website hierop moeten worden ingericht. Je wilt dat je websitebezoekers worden verleid om een gewenste actie te ondernemen zoals het inschrijven voor je nieuwsbrief of het doen van een aankoop. Een website die bijdraagt aan het behalen van je marketing- en salesdoelstellingen. Wij kunnen je hiermee helpen.

Je nieuwe website begint bij je marketingstrategie

Het bouwen van een website begint bij je online marketingstrategie. Een functionele website draagt namelijk bij aan de doelen en positionering van jouw organisatie. Wie is je ideale klant? Wat is zijn informatiebehoefte? Hoe kun je jouw websitebezoekers zo goed mogelijk bedienen?

Een website, gemaakt voor je (potentiële) klanten, levert over het algemeen meer blije websitebezoekers op. En blije websitebezoekers zijn sneller geneigd met je in zee te gaan en minder snel geneigd jouw pagina weg te klikken.

Contentmarketing – Teksten op je website

Wat voor zorgen heeft jouw potentiële klant? En welke informatiebehoefte hoort daarbij? En welke oplossing biedt jouw bedrijf daarvoor?

Contentmarketing begint al tijdens de bouwfase van je website. In die fase moet er namelijk worden bepaald welke pagina’s er moeten komen en wat daarop moet komen te staan. Wij kunnen je helpen met het schrijven van deze content.

Contentmarketing – Artikelen laten schrijven

Wanneer je website af is, betekent het niet dat je nooit meer content hoeft te schrijven. Het is raadzaam om regelmatig iets nieuws te plaatsen om relevant en vindbaar te blijven. Dit kan bijvoorbeeld door blogs te plaatsen. Hierin kun je bijvoorbeeld kennis delen of nieuws naar buiten brengen. Laat je het schrijven liever aan een ander over? Dan kunnen wij je helpen.

Bovenaan komen in zoekmachines – SEO

De content die je op je website zet, heeft veel invloed op de vindbaarheid van je pagina’s in zoekmachines als Google. Het rekening houden met vindbaarheid bij contentcreatie noemen we SEO. SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization.  Om hier goed in te scoren, zijn er veel factoren waar je rekening mee kunt houden zoals:

Natuurlijk is vindbaarheid belangrijk. Toch vinden wij de leesbaarheid voor ‘echte mensen’, jouw websitebezoekers, belangrijker. Een tekst die vol staat met zoekwoorden en links is over het algemeen niet heel lekker leesbaar. Het is dus de kunst hier een evenwicht in te vinden.

Sales – Van websitebezoeker tot lead

Maak van je websitebezoeker een lead door slimme contentmarketing. Door te kijken naar de customer journey van jouw doelgroep, kun je achterhalen waar de informatiebehoefte ligt. Vervolgens kun je jouw prospects de goede richting in leiden met relevante content in iedere fase van de customer journey. Leadgeneratie via je website.

Is het gelukt? Dan heb je een lead! Hier komt sales om te hoek kijken. Met leadopvolging en leadnurturing kun je aan de slag om van die leads klanten te maken.

WordPress Webdesign Utrecht – Marketing & Sales

Op zoek naar een online partner voor je marketing- en salesactiviteiten in regio Utrecht? Neem dan eens contact met ons op!