Websiteonderhoud

Je bent nog niet klaar wanneer je website gebouwd is en live staat. Een website is als een auto. Zodra je een auto in je bezit hebt, zul je die nog wel moeten onderhouden om niet met pech langs de weg te komen te staan. Je zult keuringen moeten laten doen, olie verversen, bandenspanning checken en ga zo maar door. Dat is net zo met een website. Om je website vindbaar, veilig en draaiende te houden, is het van belang om periodiek onderhoud te plegen zoals updates en back-ups. Kortom, websiteonderhoud. Daar kunnen wij je bij helpen.

Hosting – Wat is een server?

Je zou een server kunnen zien als een soort hele sterke computer. Deze hardware biedt ruimte voor data/informatie om opgeslagen te worden. Deze opgeslagen informatie kan vervolgens met een internetverbinding vanaf andere plekken worden opgehaald.

Neem bijvoorbeeld de website van Wikipedia. Hier staan ontzettend veel artikelen op. Deze artikelen, en andere kenmerken van de website, moeten ergens opgeslagen zijn. Pas dan kun je met een internetverbinding deze informatie bekijken (mits de informatie openbaar op het internet staat, natuurlijk). Zoiets wordt dus opgeslagen op een server.

Meestal staan er veel servers samen in een datacentrum. De servers bieden opslag en rekenkracht voor het draaien van, bijvoorbeeld, een website.

Hosting – Wat is hosting?

Ook jouw website zal moeten worden ondergebracht op een server. Dit noemen we webhosting of hosting. Je huurt dan een stukje beschikbaarheid op deze server. Het kan veel uitmaken waar je jouw website onderbrengt. Hoe goed je server is, kan veel invloed hebben op de snelheid en veiligheid van je website.

Technisch beheer van je website

Bij hosting komt ook een stukje technisch beheer kijken. Met technisch beheer van je website wordt ervoor gezorgd dat je website, op technisch vlak, up-to-date is. Zo wordt er onder andere voor gezorgd dat de juiste/nieuwste versie heeft. Zo worden complicaties met je website (veelal) preventief voorkomen.

Hosting & Beheer via WordPress Webdesign Utrecht

Naast webdesign, kunnen wij ook je website hosten en het technisch beheer verzorgen. Deze brengen we dan onder op onze server en we zorgen er bovendien voor dat alles rondom de hosting geregeld is. Zo voeren we de nodige updates door en zijn wij er ook als er iets is met de server.

Objectgeoriënteerde website

Bij het (op)bouwen van je website, werken wij met objecten. Dat betekent dat we je website opbouwen in verschillende ‘blokken’ of objecten. Je diensten, producten, medewerkers en klanten zouden bijvoorbeeld alle vier een object kunnen zijn. We bouwen je website dus op als een soort blokkentoren.

Stel, je wilt van een dienst de prijs aanpassen. Met een objectgeörienteerde website hoef je dit maar op één plek te wijzigen. Vervolgens wordt deze wijziging automatisch overal op je website doorgevoerd. Bij websites die niet zo zijn opgebouwd, loop je het risico dat je de aanpassing overal op je website met de hand moet uitvoeren.

Het voordeel aan een objectgeörienteerde website is dat de opbouw van je website heel overzichtelijk en onderhoudsvriendelijk is. Zo kun je makkelijk zelf (kleine) aanpassingen doorvoeren zonder dat je ons daarvoor nodig hebt.

Support

We doen ons best om begrijpelijke en onderhoudsvriendelijke websites te bouwen. Toch kan het wel eens gebeuren dat er iets moet gebeuren, wat je niet lukt. Dan kun je ons gewoon inschakelen. Van volledige ontzorging tot kleine technische aanpassingen. Wij zijn er voor je met support.

Je website door ontwikkelen – Contentmarketing

Niet alleen de ‘achterkant’ van je website heeft (technisch) onderhoud nodig. Ook de voorkant van je website is belangrijk. Regelmatig (nieuwe) informatie plaatsen bijvoorbeeld. Dit heeft een positief effect op je relevantie èn zorgt ervoor dat je beter vindbaar bent op zoekmachines. Je kunt natuurlijk zelf gaan schrijven, maar wij kunnen je contentmarketing uit handen nemen. Dan zorgen wij ervoor dat je website doorontwikkeld wordt.

WordPress Webdesign Utrecht – Websiteonderhoud

Op zoek naar hulp bij je websiteonderhoud in regio Utrecht? Neem dan eens contact met ons op!